torstai 1. huhtikuuta 2010

kotona




Mihinkähän se tämä viikko on taas hupsahtanut? Kotona olemiseen kai, ei ole edes tullut kauheasti kierreltyä missään kun pyörätiet on niin kurjassa kunnossa. Hikihatussa ja kumpparit jalassa saa tuolla sohjossa yrittää puskea tupliksia eteenpäin! Mutta kevät tulee, ihanaa  ♥

Ompelukoneella olen jotain yrittänyt tuhrata ja kangaslaatikosta tuli vastaa puolivalmis essu joten ompelin sen valmiiksi. Harmi vain että silittäessä sattui aikamoinen kämmi minulle. Minä urpo en muistanut että jos meinaa tuollaisia tiheästi siksakattuja kohtia silittää niin silitysrauta kannattaa vääntää vähän pienemmälle ettei polyesterilanka sula! Ja niimpä tuo aplikaatio on nyt vähän kärsinyt. Nooh, tekevälle sattuu ja saahan sen tikattua sitten uusiksi - jos jaksaa, pysyy se noinkin!






Kierrätyskeskuksessakin on tullut piipahdettua ja olipa taas kannattava käynti, Nikolai sai oman pikkupöydän ja matkalaukun, hintaa näillä yhteensä 4e 







eilen surautin ompelukoneella Iljalle 4kpl perustaskuvaippoja kokoa L jotta menisi nyt sitten niin kauan kun vielä vaippaa tarvitaan :)












Kirjonta kokeiluja ihan vain huvinvuoksi olen näperrellyt tälläisiä aina kun on ollut pienikin hetki että on molemmat kädet vapaana :)









alkuviikosta värjäilin vähän kaapista löytyneitä minun makuuni turhan vaaleita ja vähän nuhjuisiakin vaatteita ja kankaita. Tuli aika ihania vaikka aluksi pelottikin vähän tuo vihreä, vihreä väri kun on niin vaikea saada onnistumaan värjäyksessä että siitä tulee kaunis. Päävärit on paljon helpompia, sinien, punainen ja oranssi on ehkä parhaiten onnistuvimpia värejä kun värjää pesukoneessa. Ruskean ja vihreän olen ainakin itse huomannut että niistä tulee oikeastaan vain tuurilla ihan just oikean värisiä mitä haluaa.








Lopuksi vielä vähän hehkutusta minun ompelukoneestani  ♥ On se vaan niin ihana! Sain siihen vihdoin myös ohjekirjan ja pääsin kunnolla höydyntämään mukana tulleita juttuja kuten kuvio-ommel kasettia ja erikoispaininjalkoja. Olen ehkä miljoonakertaa kiittänyt itseäni että jaksoin raahata tuon aarteen kirpparilta kotiin kovassa lumisateessa ja sen että otin sen riskin että kone ei toimi ollenkaan kun hintalapussa luki vain että "vanha ompelukone 3e"

11 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

en osaa sanoa mitään.. oon niin kade :)

ei meille vaan mitään taas satu kierrätyksessä vastaan, sulle vain.

Maiju kirjoitti...

Norsu-Tatti yhdistelmä on ihastuttava :) Mitä kaavaa käytit noissa taskuvaipoissa?

Mari kirjoitti...

Juu, mie oon kans niitä, jotka ei melkein koskaan löydä mitään kotiinkuljetettavan arvoista. Siis tuo pikkupöytäkin on niin nami ja hinta ihan naurettavan halpa. Kirjontakokeilut on ihania ja kiva nähdä onnistuneita värjäyksiä. Miekin oon niitä tehny, mutta en oo saanu noin ihanaa vihreetä aikaan. Pari pakettia värejä odottelee kyllä vielä....

Heidi kirjoitti...

Voi kun kaikkea ihanaa taas! Nuo laukku ja pöytä ovat tosi söpöjä! Samoin pikkuiset kirjonnat! Monesti kyllä tulee mietittyä, että mitä vikaa, kun jokin tavara on oikein halpa. Mutta monesti joku vain pyyteettömästi haluaa päästä tavaroistaan eroon ja toisille ne on sitten aarteita. =)

Marjuli kirjoitti...

Ihana lentolaukku ja pöytä, ja kuinka edullisesti! Ihanaa myös tuo vaippakangas :)

Tosi kivoja tuli noista värjätyistä. Minä olen kerran sössinyt mustan värin kanssa ja sen jälkeen en ole enää uskaltanut värjätä. Pitäisi ehkä joskus taas rohjeta.

Muistan kun silloin kerroit tuosta ompelukoneesta, kun törmättiin. Oli kyllä mainio löytö! Harmi ku ei enempää ehditty silloin jutella, kun mulla oli kauhee kiire bussiin.

Annika kirjoitti...

Oi, miten ihmeessä ompelukoneen voi löytää kolmella eurolla?? Superkätevän näköinen tuo paininjalka, minun koneeseeni saisi lisävarusteena, mutten ole raaskinnut.. Ja ihania juttuja kaikki muutkin, pikkumies ei taida hermostumatta antaa minun kaikkia erikseen kehua.. :D

Anonyymi kirjoitti...

huikan kätevä tuo "reunankääntäjä-paininjalka"!
Olet kyllä taitava käsistäsi =0)

t. satunnainen vierailija Hv76

kassu kirjoitti...

kiva toi pöytä. tais mun mummulla olla samanlainen. harmittaa vietävästi kun jokunen vuos sitten et niiden kaikkien tavaroiden arvoa tms. tajunnu ja isän lapsuudenkotia tyhjentäessä paljon hyvää tavaraa meni kaatopaikalle tms. :/
ja tosi nättejä tuli noista vaatteita vihreinä :)

PipetiPoo kirjoitti...

Oho, halvalla olet saanut hyvän koneen :) Essu ja applikaatio aivan ihanat, samoin nuo kirjonnat! Ja kivasti saa vanhoja vaatteita näköjään värjäämällä uudistettua, mun silmään tuo vihreän sävy on juuri hyvä, niin keväinen!

Ki kirjoitti...

Ihana matkalaukku, käsittämättömän suloinen! :)
Olen myös pikkuisen kateellinen ihanasta ompelukoneestasi, tuollaisen tahtoisin itsekin!

Anonyymi kirjoitti...

Hauska tosiaan tuo vaippakangas, onko uutta vai vanhaa? Jotenkin tuttua:)

Olet mestari löytämään aarteita kyllä!