sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pikkuveljen juhlapäivä
Minun pikkuveljelläni oli rippijuhlat, pukeuduttiin perinteen mukaan. Pidän kansallispuvuista vaikka monen mielestä ne eivät varmaan olekkaan kovin hienoja. Omani on Peräpohjolan puku, laskettiin isoäidin kanssa että se on 137 vuotta vanha nyt. Monikohan nykyajan vaate on vielä täysin käyttökelpoinen juhla-asu 137 vuoden päästä, tuskin kovin moni!

23 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hienoa juhlaväkeä. Kerrassaan. Ja ihania kuvia.

Peräpohjolan puku on minullakin, mutta se on vain 25 vuotta vanha. Siis todella uusi :-).

kewa kirjoitti...

Aivan ihanat kuvat, jos ei olis trampoliinikuvaa ja lehmäkuvan aitausta, niin vois luulla oikeasti että vanha aikaa;) Kaunis ja juhlallinen on kansalliispuku!!!

Katja kirjoitti...

Mullakin on kansallispuku. Nuorempana tuli pidettyä paljon, nyt on jäänyt vähemmälle. Äidin tekemä, täynnä tunnearvoa. On mielestäni upeaa, että joku vielä niitä käyttää. Ehkä minäkin taas joskus.

Kaisa/Peikkolapset kirjoitti...

Upeat kamppeet ja kuvat!

kassu kirjoitti...

upeeta et toiset käyttää vielä kansallispukuja, arvostan :) nää kolme pientä miestä on varsinkin tosi komeita puvuissaan :) meillä on kanssa äitillä olemassa kansallispuku, muistaakseni mummoni vanha...ei oo tullu kokeiltua et mahtusko mulle :)

Mimmunen kirjoitti...

Upeat puvut teillä! Ihan kateeksi käy :) Ja ai että miten söpöjä pikkupoikia :P !!!

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella upeita kuvia! Kanssalispuvut ovat kyllä henoja! Mistä olet löytänyt pojillekin noin hienot juhla-asut? Todella komia veljeskolmikko!

Helinä kirjoitti...

Hienoa että vielä kansallispukuja käytetään ja opetetaan nuoremmille.
Neljäs kuva on ihan huippu. :)

Junibea kirjoitti...

Aivan ihana toi viiminen kuva.Suloinen trio. <3

pikkukiiski kirjoitti...

Mun rakas isoäiti on ommellu poikien liivit :)

Ulrika kirjoitti...

Onpa komiaa! :D Kansallispukuja voitaisiin käyttää enemmän, vaan taitavat olla aika kuumia kesäjuhliin.

Isälläni on Etelä-Pohjanmaan puku ollut jo 25 vuotta ja edelleen kuin uusi. On pitänyt sitä kaikissa isoissa juhlissa, häissä ja isoina merkkipäivinään.

pikkukiiski kirjoitti...

Eihän noissa kyllä kylmä pääse tulemaan mutta toisaalta eivät ole niin kuumia kuin äkkiseltään ajattelisi villakankaisten olevan. Villa kun on siitä niin mahtava materiaali että hengittää aika hyvin eikä itsessään hiosta :) Uskaltaisin melkein väittää että ei ollut sen kuumempi kuin ohuisiin kesätanttuihin pukeutuneilla muilla vieraillakaan

Aarnilintu kirjoitti...

Hyvästä villakankaasta tehdyt puvut kestävät vuosia ja vähän hikoiluakin! Todella kauniita kuvia ja ihanaa, että kansallispuvut ovat käytössä. Puku sopii kaikentyyppisiin ja -kokoisiin juhlatilaisuuksiin linnanjuhlista alkaen. Itsellänikin on itse tehty Tuuterin puku, joka varsinkin aktiivisina kansantanssivuosina kiersi maailmaa tiuhaan tahtiin.

PikkuHoo kirjoitti...

Ihanat puvut teillä ja tunnelmalliset kuvat :)

Lyyti kirjoitti...

Ihania kuvia! Hienosti taltioitu tunnelmaa. On kansallispuvut juhlallisia, varsinkin arvokkaat suvussa kulkevat. :)

elluelina kirjoitti...

Jo ennen päivityksesi loppuun lukemista meinasin tulla kommentoimaan, että ompa upeita pukuja teillä!! :) Itekin haaveilen kansallispuvusta.. Mullakin on mummon tekemä, mutta se on mulle auttamattoman suuri, enkä hennoisi sitä ruveta tuunailemaan.. :/

Anonyymi kirjoitti...

wau :)

Hanna kirjoitti...

Perinteiden vaaliminen on upea juttu! Vau, mitä pikkumiehiä.

KiKiDuu kirjoitti...

Voih,niin kauniita kuvia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana nähdä että muutkin käyttävät kansallispukuja mitä mie! Itellä kaks pukua: itte tehty Laatokankarjala ja miehen suvun kautta periytynyt Alavuden puku. Pian 3v tyttärelläni on äitini tekemä feresi, kirpparilta ostetut Munsalan puku ja Rovaniemen puku.
Harmi ettei 5v poikani omista vielä pukua eikä mieheni. Täytynee alkaa telemään =)

t. Ousku delffi.vuodatus.net- blogista

miutsi kirjoitti...

Ihania kuvia!

Sarita kirjoitti...

Ihania kuvia, aivan mahtavat juhla-asut!

Robert Howard kirjoitti...

Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

Click Here
My.vienna.at
Website