lauantai 14. elokuuta 2010

turvakaukalon uusi päällinen ja etsintäkuulutus :)


Turvaistuimen päällinen oli nuhjuinen ja ei-niin-kiva enää joten ompelin siihen uuden Marimekon  ihanasta jääkarhutikkikankaasta. Ostin tuota kangasta jo vuosi sitten (oli tarjouksessa Marimekon liikkeessä niin en voinut vastustaa ;) ) ja purin siitä toisen kuviollisen puolen sillä minusta oli sääli että toinen puoli ihanaa kangasta jäisi ompeluiden sisäpuolelle turhaan ja samalla sain tuplamäärän kangasta :) Reunat kanttasin joustokanttinauhalla ja tykkään että päällisestä tuli oikein hyvä.

Ajattelin myös kysellä tätä kautta että olisiko jollain lukijalla tai lukijan tutulla myynnissä käytettyä Manduca-kantoreppua? Olen nimittäin tullut siihen tulokseen että se olisi ehkä kätevin kantovälinen helpottamaan minun liikkumista vauvan kanssa. Pojat kun ainakin keväällä tarvitsevat vielä molemmat paikan tuplavaunuissa. Minulle saa tarjota vaikka sähköpostin kautta jos sellainen sattuu ylimääräisenä kaapissa olemaan :)

9 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Tulipas suloinen kaukolo. Mullakin olis tarkoitus tuunata meidän kaukolo kivemman näköiseksi kun kangas alkaa olemaan jo kulunut ja nuhjuinen.

Mulla on manduca mutta en siitä kyllä aijo luopua mutta siis ihan tosi kätevä se on. Kannan Elmoa vieläkin siinä ja on ollut kyllä ihan jokaisen pennin arvoinen ostos.

inni kirjoitti...

Meillä olisi vanhan mallin Ergo joutavana, luulen. Musta-beige.

Sannikka kirjoitti...

Meitlä löytyy Manduca ja olen vähän kamppaillut että myynkö vai en. Tuolla se lojuu kaapin pohjalla käyttämättömänä eli joutaisi ihan hyvin myyntiin. Väri kaunis valkoinen jossa mustia kukkia.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedäthän että oikeastaan turvakaukaloihin ja turvaistuimiin ei pitäisi ommella itse päällisiä.
Syy tähän on se että alkuperäiset kankaat on käsitelty jolloin aineella joka estää palamisen.

pikkukiiski kirjoitti...

Tiedänhän minä että turvakaukaloiden kankaat pitää olla palosuojattuja. Itse laitettevia palosuoja-aineita myydään suihkeena.

iolePiole kirjoitti...

Paljon ompeleva kyllä varmasti tietää laatuvaatimukset, tuntee ökö standardit ja osaa valita materiaalinoikein , toisekseen kun kyse on suomessa valmistetusta ison KOTIMAISEN brändin laatukankaasta ,niin tuo kangas täyttää vähintään paloturvallisuus luokitus 1:n ellei jopa paloturvallisuus luokitus 2:n vaatimukset tietää kertoa paloturvallisuus asiantuntija ja tähdentää että eteenkin lastentekstiileissä tälläinen seikka on huoioitu erityisen tarkasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Sorry, en halunut viisastella, olin vaan huolissaan, vaikka ehkä ilmaisin itseäni vähän kömpelösti.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen asia sitten on, täyttääkö tuo kaukalo muoviosiltaan vaatimukset. Minusta se näyttää tosi vanhalta, vaikka onkin uudet kankaat. Retroilu ja kierrätys on kivaa, jos ei se vaaranna lasten turvallisuutta, vai mitä:)
Uutta ei tarvitse olla, mutta lasten turvallisuusvälineiden kannattaa olla ainakin uudenveroisia ja niitä kyllä löytyy...

pikkukiiski kirjoitti...

Hyvä anonyymi. Ihanaa että olet noin huolissasi lasteni turvallisuudesta. Turvakaukalomme ei toki ole viimeisintä mallia mutta on asianmukaisesti pidetty joten on aika varmasti vielä ihan asiansa ajava. Toki turvakaukalofirmat markkinoivat tuotteitaan niin että joka lapselle pitäisi ostaa uusi kaukalo mutta en millään jaksa uskoa että hyvissä olosuhteissa säilytetty muovi menisi miksikään viidessä vuodessa!

Ilmeisesti sinulla jäi nyt jotain pahasti hampaankoloon kun haluat vielä jatkaa tästä aiheesta.Fiksumpaa olisi kuitenkin antaa asian olla ja jättää se viisasteleminen tai kirjoittaa edes omalla nimellään.