lauantai 10. maaliskuuta 2012

kierrätetty!
Kierrätyskeskuksen ilmaislaarissa oli tälläinen hyväkuntoinen retro velourpaita. Nappasin sen mukaan ja päätin että siitä tulee nyt ainakin aluksi yhdet haalarit. Ensiksi paita nuppineuloilla mattoon kiinni, sit leikellään joidenkin sopivien potkareiden mukaisesti paita paloiksi..Kas näin, nyt paita on palasina, sit kaivetaan tilkkulaatikosta jotain sopivaa piristystä ja sit vaan suristellaan :)Ja tadaa meillä on valmiit potkarit, näissä ei kauaa nokka tuhissut!

11 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kerro pliis miten sä ton leikkuun teit? Siis leikkasitko etu- ja takakappaleet erikseen vai ihan samalla kertaa? Ja jätitkö saumanvaroja kuinka paljon? T:nimim. oppimishaluinen amatööri :-)

pikkukiiski kirjoitti...

Etu ja takakappaleen leikkasin samalla kertaa, etukappaleeseen tein vain taka-kappaletta syvemmän kaula-aukon. Haarukseen leikkasin vain suoran, sopivan pituisen viivan ja kaula-aukon leikkaamisesta jääneestä palasesta muotoilin haarakiilan. Sit ommellaan toinen olkasauma kiinni, tehdään pääntien kanttaus. Ommellaan toinenkin olkasauma kiinni ja kantataan kädentiet. Ommellaan sivusaumat. Ommellaan haarakiila kiinni etukappaleeseen, laitetaan lahkeet tasan ja ommellaan haarasauma umpeen :) Oon huono selittään juttuja mut toivottavasti tästä oli jotain apua!

Maria kirjoitti...

Kivat! Ja jäi vielä hihat käyttämättä, niistä saa housut ja on lahkeensuuresoritkin valmiina :)

Mun Tekemä kirjoitti...

Mahtavaa! Tosi kivat potkarit!

PikkuHoo kirjoitti...

Minä oon eilisestä asti ihaillut sun spontaanisuutta nuiden kankaiden leikkuun kans :) Itse kun räpellän aina kaavojen kanssa, nyt oon pikkuisen saanut varmuutta, että uskalla jopa muokata paitakaavasta vaikka mekkokaavan :D

Katja kirjoitti...

Vautsi vau!

annelipponen kirjoitti...

Hei!
Ompeletko kierrätysvaatteita myös tilauksesta muillekin.

pikkukiiski kirjoitti...

Hei minulla on tämä kevät kauhean kiireinen, mielelläni ompelisin mutta vuorokauden tunnit eivät nytkään tahdo riittää :(

Välillä harmittaa kun olisi niin paljon kaikkia kivoja juttuja joita mielelläni tekisin mutta aika ei vaan riitä kun on kolmen lapsen ainoa huoltaja joka hoitaa lapset kotona, tekee kuosisuunnitteluhommia ja siihen päälle koittaa vielä valmistua tänä keväänä..

Toivottavasti löytyisi joku jolla on enemmän aikaa :)

Paukku kirjoitti...

Tosi kivat potkarit! Just tuollasia oon itekki suunnitellu. Onko tuo haarakiila tuollanen soikean mallinen?

Santsku kirjoitti...

Söpöt pökät. :)
Mut pakko kysyä, että meneeks nää kuinka hyvin päälle jos ei oo vetskaria tai nappeja olalla? Vai jäikö mulle vaan epäselväksi joku tekovaihe. =)

pikkukiiski kirjoitti...

Joo nää on tosiaan sujautettavaa mallia, ei nappeja, neppejä tai vetskareita. Ihan parhaat ja nopeat pukea niin pienelle kuin isollekkin. Mun 4,5v poika sanoo aina kun ompelen sille haalaria että ei sitten nappeja tai vetoketjuja vaan sellainen mistä mennään kaulasta sisään.

Haarakiila on enemmän sellainen salmiakin muotoinen, muotoilin sitä tuosta kuvasta vaan vielä hieman. Toi oli se pala mikä jäi kaula-aukon leikkaamisesta.